Minőségbiztosítás

ISO 9001:2005 minősítéssel rendelkezünk 

 

A minőségirányítási rendszer

 

A hazai és nemzetközi piacokon megjelenő termékeink versenyképességének megőrzése érdekében 1997-ben bevezetésre került az ISO 9001 szabványnak megfelelő, a

DNV – GL Business Assurance által tanúsított minőségirányítási rendszer.

Az ISO 9001:2015 szabvány megjelenését követően cégünk az új szabvány előírásainak megfelelően tanúsíttatta minőségirányítási rendszerét.

A minőségirányítási rendszer működése lehetővé teszi a fejlett piacok növekvő minőségügyi követelményeinek mind magasabb színvonalú kielégítését.

A Weiss Manfréd Vasművek a vevők által megkívánt minőség elérését működése meghatározó tényezőjének tekinti. Elsődleges és alapvető szempont a megrendelői igények, a vonatkozó szabványos követelmények maximális teljesítése, ezen keresztül a vevő bizalmának, megelégedettségének elnyerése és megtartása.

A minőségirányítási rendszert szakmailag felkészült, a minőség iránt elkötelezett munkatársak működtetik. A személyzet alkalmasságát a cég vezetése rendszeres képzéssel, oktatással biztosítja.

A műszaki és technikai feltételek biztosítottak a minőségi előírások ellenőrzésére. A vizsgálatok döntő részét saját laboratóriumunkban végezzük:

  • Kémiai összetétel (ARL 3460 Thermo Scientific spektrométer),
  • Szakítószilárdság, nyúlás, folyáshatár (Instron 5982)
  • Keménységmérés (Innovatest Nexus 3000)

Szövetszerkezet és grafit vizsgálatok (Zeiss Axio vert A1 ccd kamerával)Igény szerinti speciális vizsgálatok elvégzését biztosítjuk:

  • Repedés vizsgálat,
  • Ultrahangos vizsgálat,
  • Radiográfiai vizsgálat,
  • Ütőmunka, stb.

Az utóbbi vizsgálatokat igény szerint a csepeli ipari parkban található független anyagvizsgáló laboratóriummal végeztethetjük, amely cég Magyarország legnagyobb független anyagvizsgáló laboratóriuma és szintén a csepeli ipari parkban található.

Lemez- valamint gömbgrafitos öntvényeink megfelelő anyagminőségét 2011 óta a Germanischer Lloyd tanusítványa is igazolja.

Széchenyi 2020