Rólunk és a cégünkről

A tudás mérhető

 

112 év tapasztalat az öntészetben

A csepeli öntödét Weiss Manfred alapította 1911-ben, azóta működik jelenlegi telephelyén a csepeli ipari parkban. A Weiss Manfred Acél- és Fémművei Rt 1948-ban államosításra került, öntödénk azóta számos néven és társasági formában működött tovább, de a vasöntési tevékenység megszakítás nélkül folytonos tudott maradni.

Az 1960-as évek közepéig főleg az ipari parkban tevékenykedő konszern tagjaként a társvállalatok – szerszámgépgyár, egyedi gépgyár, motorkerékpárgyár, csőgyár – öntvényigényeinek kielégítése volt a feladata.

1966-tól egy jelentős profilváltást végrehajtva az öntöde fő termékköre a járműipari öntvények – elsősorban a német MAN licenc alapján gyártott hathengeres motorblokk – gyártása lett, megtartva azonban a korábbi profilokat is. Ettől az időponttól az 1990-es évek elejéig Magyarország legnagyobb egy telephelyen működő öntödéje lett: évi 35.000 tonna lemez-és gömbgrafitos vasöntvény, 5000 tonna acélöntvény és 1000 tonna precíziós öntvény termeléssel.

A legtöbb e szakterülethez kötődő új eljárás először itt került bevezetésre Magyarországon, 1978-tól a mai minőségbiztosítási rendszerek elődjének számító Meehanite licencet is üzemszerűen alkalmazta.

Az 1993-ban lezárult privatizáció után először UBP Csepel Vasöntöde néven amerikai tulajdonban, majd 2004-től Csepel Metall Vasöntöde néven magyar tulajdonban folytatódott tevékenységünk.

2022. óta öntödénknek új, magyar gyökerekkel rendelkező tulajdonosai vannak, akik elkötelezettek a gyártó tevékenység megújításában és továbbfejlesztésben. Öntödénk alapítója és évszázados múltja előtt tisztelegve társaságunk 2023. februárjától újra felvette az alapító nevét és Weiss Manfréd Vasművek néven folytatja tevékenységét.

Az öntöde az elmúlt évtizedekben a komplex, nagy magigényű lemez-és gömbgrafitos öntvények gyártására szakosodott. Ezen belül nagyobb mértékben specializálódtunk a szivattyú és szerszámgép öntvények gyártására. Kiválóan képzett, rendkívül motivált mérnök- és szakmunkás csapattal rendelkezünk, széleskörű gyártási tapasztalattal. Ez teszi lehetővé jelenlétünket az EU és az USA piacain, amelyek meghatározóak az értékesítésünkben.

Célunk, hogy vevőink első számú beszállítói legyünk.

Teljes szolgáltatást nyújtunk megrendelőink részére a mintakészítéstől a megmunkálásig.

 

Weiss Manféd Vasművek

Hívjon minket!

EMAIL

info@weissmanfred.hu

Célunk, hogy vevőink első számú beszállítói legyünk.

Telefonszám

06-(1) 276 0043

 

Címünk

1211 Budapest, Öntöde utca 2-12.

Iroda: 1211 Budapest, Esztergályos u. 10. (Homok utca saroknál)

Rakodás: 1211 Budapest, Dézsa u. 4.

Széchenyi 2020